Raaka-aineet

Saammeko esitellä - raaka-aineemme:

Kasvikset, hedelmät ja marjat

Punajuuri

Maukas punajuuri sisältää yhä enemmän tutkijoita kiinnostavia terveellisiä ainesosia. Jos käytät hakusanaa "beetroot" kansainvälisessä lääketieteen artikkelitietokannassa PubMed saat yli 300 osumaa.

Puolukka

Puolukka - punainen kulta - on kestävä ja riittoisa marja. Arvokas sekä viennin että terveystietoisen näkökulmasta. Pieneen punaiseen marjaan mahtuu paljon terveellisiä ainesosia.

Granaattiomena

Eksoottisen granaattiomenan käytöllä on tuhansia vuosia vanhat perinteet. Ehkäpä se olikin juuri granaattiomena, jonka Aatami ja Eeva söivät paratiisissa? Varmaa on joka tapauksessa se, että granaattiomenan syöminen kannattaa!

Blåbär i skål

Mustikka

Pienellä sinimarjalla on isot voimat. Sen kysyntä kasvaa maailmalla samaa tahtia kun uusia tutkimustuloksia julkaistaan. Myös maku on hyvä - kysy vaikka karhulta, joka voi syödä 180 000 marjaa päivässä.

Tranbär

Karpalo

Karpalon sitkeät ja matalat varvut kasvavat soilla. Kurjet syövät mielellään näitä happamia ja piristäviä marjoja, mutta se ei silti liene syynä niiden intoon tanssia.

Aronia

Aronia

Linnut sen tietävät. Aroniamarja tekee hyvää koko kropalle! Ja pensas saattaa olla vaikka aivan silmiesi edessä! Suosittu aronia on kestävä ja helppohoitoinen koristekasvi, joka on alunperin kotoisin Pohjois-Amerikasta.

Citron

Sitruuna

Aikaisin keväällä järjestetään Mentonissa, Ranskassa, vuotuinen Sitruunafestivaali. Sen tämä upea, maukas ja kaunis hedelmä mielestämme ansaitsee. Sitruunan käyttömahdollisuudet ovat loputtomat.

Ingefära

Inkivääri

Inkivääriä löytyy sekä kasvisosastolta että apteekista. "Pala inkivääriä päivässä saa apteekkarin kuolemaan nälkään" sanoo tuhansia vuosia vanha kiinalainen sananlasku.

Siemenet

Chia

Chia

Chia on monikäyttöinen pieni siemen. Googlettamalla "recept chia" saa 463 000 osumaa. Chiasiementä on kutsuttu uudeksi superruoaksi, mutta sitä on syöty jo tuhansien vuosien ajan.

Quinoa

Kvinoa

Sanotaan, että inkavaltakunnan suurvalta oli suurelta osin kvinoan ansiota. Sitä kutsuttiin "viljojen äidiksi" ja pidettiin pyhänä. Nykyisin NASA on kiinnostunut tästä siemenestä astronauttien ravintona.